Hoe synchoniseer ik Chapoo en Aproplan?

Eveline -

Introductie:

U gebruikt APROPLAN om uw verslagen op te maken vanop de werf en Chapoo om al uw documenten te centraliseren. Zou het niet fantastisch zijn als beide platformen gesynchroniseerd zouden worden, zodat er slechts één versie is op beide platformen? Wel, dit is mogelijk…

Wat zijn de voordelen ?

• Geen verloren tijd meer om de plannen van Chapoo naar APROPLAN te transfereren.
  • Wees altijd zeker dat u de laatste versie van een document op APROPLAN hebt, en al uw  foto’s en rapporten in Chapoo.
  • Al uw documenten hebt u steeds bij uw op Aproplan, zelfs de .dwg en .xls versies, samen met de 70 andere formaten die Chapoo ondersteunt

Wat zal u synchroniseren tussen APROPLAN en Chapoo ?

• Plannen en documenten dat in Chapoo worden ingebracht zullen automatisch en zonder enige moeite gesynchroniseerd worden naar APROPLAN
  • Gegenereerde rapporten en foto’s in APROPLAN zullen gesynchroniseerd worden naar Chapoo
  • Natuurlijk kunnen plannen, die in APROPLAN gezet zijn, ook naar Chapoo gesynchroniseerd worden.

Dit helpt u om u te verzekeren dat u steeds de laatste versie van uw documenten bij uw hebt op de site en om zeker te zijn dat uw data gecentraliseerd is in Chapoo als Centraal Document Management System. Op deze manier haalt u het beste uit beide systemen.

Vereisten?

Op zowel Chapoo als APROPLAN zal u een ADMIN moeten zijn van uw project. Wees ook zeker dat uw account geactiveerd is, zowel op Chapoo als APROPLAN. Aangezien de sync nog steeds enkel in de Beta versie bestaat, moet uw login geactiveerd zijn voor zowel Chapoo als APROPLAN. Als u dit wenst, gelieve ons dan te mailen op support@aproplan.com

Laten we van start gaan !

Deze kleine gids zal u tonen hoe u de Sync moet opmaken tussen Chapoo & APROPLAN.

Stap 1: Sync tussen Chapoo en APROPLAN

Stap 2: Sync tussen Aproplan en Chapoo

Eenmaal een folder is gesynchroniseerd tussen APROPLAN en Chapoo of tussen Chapoo en APROPLAN, zal elk nieuw document of elke nieuwe versie van een document automatisch toegevoegd worden zoder dat u er iets voor moet doen. Natuurlijk, wanneer we naar documenten verwijzen, bedoelen we plannen, foto’s, rapporten of elk ander document.

Stap 1: Sync tussen Chapoo en APROPLAN.

• Ga hierna naar "administratie" (1)
  • Om dan naar de structuur van uw documenten te gaan (2)
  • Hier kiest u de map uit die u wenst te synchroniseren met APROPLAN(3)
  • Om dan het icoontje "sync" te kiezen (3)

• Een kadertje zal dan tevoorschijn komen waarin u uw APROPLAN login + wachtwoord moet invoeren

•  Selecteer het APROPLAN project dat u wilt synchroniseren.
  • Selecteer in uw APROPLAN project de folder waarnaar u de documenten wilt synchroniseren.
  • Klik op SYNC.

U bent klaar met de eerste stappen. Alle folders die met APROPLAN gesynchroniseerd zijn zullen het APROPLAN logo naast hun naam hebben staan. Voordat u naar de werf gaat, mag u niet vergeten uw plannen op te laden naar uw iPad, zodat u ook kan werken wanneer er geen Sync is.

• Navigeer vanop je iPad naar de folder waar uw document of plan zich bevindt en selecteer het “aanvinkvakje” bovenaan.
  • Selecteer de documenten dat u wil vooraf opladen.
  • Selecteer in het menu onderaan vooraf opladen of alle Versies Vooraf.opladen indien u ook de vorige versies wilt opladen.

Stap 2: Sync tussen APROPLAN en Chapoo.

Nu dat we de sync tussen Chapoo en APROPLAN hebben opgesteld, hebben we alle plannen en documenten van Chapoo in APROPLAN.  Nu gaan we de synch opstellen tussen APROPLAN en Chapoo, zodat al uw rapporten, documenten en foto’s die gemaakt zijn in APROPLAN ook zichtbaar zijn in Chapoo. Dus laten we het voorbeeld nemen van het synchroniseren van alle foto’s die genomen zijn binnen APROPLAN naar Chapoo.

• Laten we eerst inloggen in APROPLAN en naar documenten onder Volledig project gaan.

• Onder de kleine pijl bovenaan de folder structuur selecteert u synchronisatie.

• Klik op Change

• Klik op Next

• Voeg u Chapoo login en paswoord in.

• Selecteer daarna het project en de folder waarnaar u uw foto’s in Chapoo wilt synchroniseren.

• Elke folder dat gesynchroniseerd is met Chapoo zal het Chapoo logo naast de naam hebben staan.

• Eenmaal dit gedaan is, zal uw APROPLAN foto folder gesynchroniseerd zijn met foto’s vanuit APROPLAN in Chapoo. Elke keer u een nieuwe foto maakt in APROPLAN, zal u het automatisch in deze folder in Chapoo terugvinden.

Is AproPLAN compatibel met mijn teken programma »